Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


 

För att få ett segelflygcertifikat krävs att du genomgått en teoretisk och praktisk utbildning hos en godkänd segelflygskola. De flesta segelflygskolorna i landet följer en av Segelflyget fastställd utbildningsplan som utgår från EASA. Totalt omfattar den praktiska utbildningen 57 övningar som skall genomföras under minst 45 flygningar. Den totala flygtid som eleven skall ha samlat under utbildningen får inte vara under 15 timmar och av dessa skall minst 2 timmar vara EK. Den teoretiska utbildningen är vanligtvis förlagd till den delen av året då vi inte flyger, vinterhalvåret. De ämnen som ingår i den teoretiska utbildningen är Aerodynamik, Meteorologi, Materiallära, Navigation, Radiotelefoni samt Luftrum och bestämmelser.

Var?

Skolningen bedrivs på Rödene flygfält i Alingsås.

 När?

Den praktiska utbildningen bedrivs från april till oktober. Exakta datum är svåra att fastställa då vi är beroende av vädret samt på skicket på vårt gräsfält. Skolning sker regelbundet minst två gånger i veckan. Intensivskolning bedrivs under ett par veckor varje sommar.

 Hur?

Du börjar med en kortkurs som är ett utmärkt sätt prova på segelflygsporten. Därefter om du tycker detta är något för dig är det bara att fortsätta till nästa utbildningnivå. Anmälan sker till vår skolchef eller telefon: 0706-244 535

 Vad kostar det?

Kostnaden för ett segelflygcertifikat beror givetvis på hur många flygningar eleven behöver för att nå målen för de 57 övningarna. Du hittar det aktuella priset för skolpaket i vår prislista. De kostnader som tillkommer är avgifter för läkarundersökning, radioprov samt utfärdande av certifikat.

 Vilka flygplan använder vi?

Skolningen sker med våra tvåsitsiga flygplan ASK-21 samt ensitsiga flygplan LS-8, ASW 19B och PW5.

 

Vad behöver jag för att börja?

Det du behöver för att börja segelflyga är en ålder som överstiger 14 år, intresse, tid och lite tålamod. När du kommer så långt att det är dags att flyga själv, det vill säga EK ha en godkänd läkarundersökning.

 

Medicinska krav?

Den läkarundersökning man behöver är en allmän läkarundersökning utförd av en av Transportstyrelsen godkänd läkare. Blankett och adresser till godkända läkare finns hos Transportstyrelsen

 

ulk_bogs_640

Uppdaterad: 27 SEP 2016 09:27

Vill du ge bort en oförglömlig present eller prova själv hur det är att sväva fritt som fåglarna?

 Köp presentkort här!

wrapped_present_box2 kopia


Hitta hit!

images


Se våra senaste flygningar på WeGlide


Flyger vi?


Byggmalen

A20-1


AROWeb

unnamed


Släpvagnskalkylatorn

bil-och-släp-51849562

Postadress:
Göteborgs SFK - Flygsport
Bengt Svensson, Knektegårdsgatan 47A
44137 Alingsås

Besöksadress:
Flygfältsvägen 21
44192 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0322636370
E-post: This is a mailto link

Se all info