Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


ulk_bogs_640

 

För att få ett segelflygcertifikat krävs att du genomgått en teoretisk och praktisk utbildning hos någon av landets segelflygskolor. Alla segelflygskolor följer en av Segelflyget fastställd utbildningsplan. Totalt omfattar den praktiska utbildningen 57 övningar som skall genomföras under minst 50 flygningar. Av dessa flygningar skall minst 20 vara EK-flygningar, det vill säga flygningar då eleven flyger ensam i segelflygplanet. Den totala flygtid som eleven skall ha samlat under utbildningen får inte vara under 15 timmar och av dessa skall minst fem timmar vara EK. Den teoretiska utbildningen är förlagd till den delen av året då vi vanligtvis inte flyger, vinterhalvåret. De ämnen som ingår i den teoretiska utbildningen är Aerodynamik, Meteorologi, Materiallära, Navigation, Radiotelefoni samt Luftrum och bestämmelser. För att se hela utbildningsplanen klicka här.

  

Var?

Skolningen bedrivs på Rödene flygfält i Alingsås.

 

När?

Den praktiska utbildningen bedrivs från april till oktober. Exakta datum är svåra att fastställa då vi är beroende av vädret samt på skicket på vårt gräsfält. Skolning sker regelbundet minst två gånger i veckan. Intensivskolning bedrivs under ett par veckor varje sommar.

 

Hur?

Vi rekommenderar att Du börjar med en kortkurs som är ett utmärkt sätt prova på segelflygsporten. Anmälan sker till vår skolchef eller telefon: 0706-244 535

 

Vad kostar det?

Kostnaden för ett segelflygcertifikat beror givetvis på hur många flygningar eleven behöver för att nå målen för de 57 övningarna. Du hittar det aktuella priset för skolpaket S1-S4 i vår prislista. De kostnader som tillkommer är avgifter för läkarundersökning, elevtillstånd, radioprov samt utfärdande av certifikat.

 

Vilka flygplan använder vi?

Skolningen sker med våra tvåsitsiga flygplan ASK-21 samt ensitsiga flygplan LS-8, ASW 19B och PW5.

 

Vad behöver jag för att börja?

Det du behöver för att börja segelflyga är en ålder som överstiger 15 år, intresse, tid, lite tålamod samt ett elevtillstånd. Elevtillståndet behöver du då du ska flyga själv, det vill säga EK. Detta utfärdas av luftfartsstyrelsen och förutsätter läkarundersökning, personbevis och en personutredning från polismyndighet. Blankett för ansökan finner du här.

 

Medicinska krav?

Den läkarundersökning man behöver är en allmän läkarundersökning utförd av en av Transportstyrelsen godkänd läkare. Blankett och adresser till godkända läkare finns hos Transportstyrelsen

 

Teori_GSFK

Uppdaterad: 27 SEP 2016 09:27

Vill du ge bort en oförglömlig present eller prova själv hur det är att sväva fritt som fåglarna?

 Köp presentkort här!

wrapped_present_box2 kopia


Hitta hit!

images


 


Flyger vi?


Byggmalen

A20-1


AROWeb

unnamed


Släpvagnskalkylatorn

bil-och-släp-51849562

Postadress:
Göteborgs SFK - Flygsport
Box 24042
40022 Göteborg

Besöksadress:
Flygfältsvägen 21
44192 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0322636370
E-post: This is a mailto link

Se all info