Hoppa till sidans innehåll

Lärare och instruktörer


Norwegian_tour_92

 

Malin Torell skolchef och den som ska se till att utbildningen går i lås. Malin började motorflyga 1969 och fastnade för segelflyg först 1975. En av Sveriges få kvinnliga segelflyglärare. Tänker varje år, nu ska jag komma igång med tävlingsflyg på allvar. Tävlar än så länge på DM-nivå.

Peter Olsson, CSEL och klubbens duracellkanin, när alla andra i klubben har brutit ihop fortsätter han att arbeta. Tävlar på SM-nivå I 18m-klassen. Peter är intresserad av de flesta flygetyg allt från modellflyg, skärmflyg till segelflyg. Med egen vällagad helikopterdivision. Segelflyglärare sedan 2010 och ägare till en ASG med hemflygningsmotor. Segelflygtekniker sedan 2014.

Björn Regnström När Björn ska ut och segelflyga ska det minst vara 50 mil. Björn tävlar på VM-nivå i öppna klassen. Klassen där monstersegelflygplanen finns. Förutom segelflyg har Björn tillsammans med en klubbmedlem byggt ett motorflygplan. För närvarande håller Björn på att byta ut motorn till en kraftigare allt för att kunna bogsera på vårt korta fält.

Mats Nyström, nygammal medlem som kan ståta med att varit med på den tiden då vi hade vår flygande hemvist i Borås.

Lennart Svensson gjorde sina två första segelflygstarter 1959, som flygpojke på F11 i Nyköping. Därefter ingen segelflygning förrän 1987 då han tog segelflygcertifikat. Lennart är steg 2 tränare och har arbetat på Volvo Lastvagnar inom Volvos Haverikommission. Detta har grundlagt ett genuint intresse för säkerhet och samspelet mellan människa-maskin, vilket gör att det faller sig naturligt att han även är vår segelflygchef.

Odd Magnusson styrelsemedlem i klubben, tävlar på SM-nivå med sin egen Discus och en av våra intensivaste sträckflygningsfantaster.

Mats Tingström som varit med i klubben sedan 1977 och blev segelflyglärare 1981 och något av en doldis. Syns ofta under DM i samband med att våra tävlande hjältar landat ute och behöver hämthjälp. Segelflygtekniker sedan 2014.

Ander Hansson vår AVA- och motorsegelflyglärare, tekniker, erfaren sträckflygare samt allmänt klurig.

 

Uppdaterad: 10 JAN 2018 20:46 Skribent: Malin Torell

Vill du ge bort en oförglömlig present eller prova själv hur det är att sväva fritt som fåglarna?

 Köp presentkort här!

wrapped_present_box2 kopia


Hitta hit!

images


 


Flyger vi?


Byggmalen

A20-1


AROWeb

unnamed


Släpvagnskalkylatorn

bil-och-släp-51849562

Postadress:
Göteborgs SFK - Flygsport
Box 24042
40022 Göteborg

Besöksadress:
Flygfältsvägen 21
44192 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0322636370
E-post: This is a mailto link

Se all info